nedeľa 28. októbra 2007

Madonna v skúške adoptívneho rodičovstva obstála


Kráľovná popu môže oslavovať. Adoptovaného chlapčeka z afrického Malawi s veľkou pravdepodobnosťou dostane do stálej opatery o päť mesiacov skôr, ako si myslela.
Na budúci mesiac sa Madonna zúčastní súdu v Malawi, kde bude zhodnotené jej doterajšie pôsobenie v roli matky dvojročného Davida. Očakáva sa, že výsledkom tohto pojednávania, ktoré sa pôvodne malo uskutočniť až v apríli budúceho roka, bude vyhlásenie Madonny a jej manžela Guya Ritchieho za právoplatných rodičov chlapca. Popová hviezda má malého Davida v opatere od októbra minulého roka.
Bojovníci za ľudské práva však vyjadrili ostrý nesúhlas s urýchlením procesu adopcie a tvrdia, že americká dvojica má zo strany inštitúcií špeciálne zvýhodnené podmienky. Právnik Justin Dzoni trvá na tom, že Madonna mala mať skúšobnú lehotu aspoň 18 mesiacov, aby sa ukázalo či je pre Davida vhodnou adoptívnou matkou.
Minulý mesiac navštívil domov hviezdneho páru v Londýne predseda inštitúcie Malawi's Social Services, Simon Chisale. Strávil s Madonnou, Guyom Ritchiem a ich ďalšími dvoma deťmi 10-ročnou Lourdes a 7-ročným Roccom celkovo tri dni, po ktorých prehlásil, že naňho veľmi zapôsobilo, aké kroky rodina podnikla, aby sa tam malý David cítil ako doma.
Chisale bol nadšený tým, že sa Madonna a Lourdes Davidovi prihovárajú v jeho rodnej reči Chichewa a chlapec do novej rodiny veľmi dobre zapadol. Táto návšteva čelného predstaviteľa malawijských sociálnych inštitúcií prispela k tomu, že sa skúšobná lehota Madonninej adopcie skráti o päť mesiacov.
Nad adopciou uvažuje i 36-ročná Dannii Minogue, ktorá nemá šťastie na chlapov, no napriek tomu túži po dieťati. Pre MTV prezradila: "Mám veľa lásky na rozdávanie a tak uvažujem nad adopciou."

Žiadne komentáre: